تبلیغات
مراسم نار اندازی عروسی در طالقان

 

 

 

 

مراسم نار اندازی عروسی در  طالقان



:: موضوعات مرتبط: دانستنیهای طالقان , فرهنگ طالقان , ,
:: برچسب‌ها: مراسم نار اندازی عروسی در طالقان ,
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : دو شنبه 15 ارديبهشت 1393
انواع درختان و میوه های طالقان

از انواع درختان بارور در طالقان عبارتند از:

 سیب(سیف)،گیلاس (گیلاسک)،گوجه سبز (اِلوک)، زرد آلو (شِلانِک)،انگور،آلبالو ، گردو(جوز) ، فندق،گلابی(امرو یا همرو)،توت،زالزالک(کهری)، ازگیل(کنس)و.......   

(گیلاسک)    gilask

 

انگور

 

           

جوز jooz

 

کهری kahri

 

    الوک    alook

 

 

قرمز سیف

 

  زردآلو (شلانک) shelanek:

ازاوایل خرداد ماه تا اواسط شهریور ماه در روستای زیبایمان میتوان برداشت زردآلو را مشاهده کرد  زردآلو های رسیده  جمع آوری شده وجهت برگه کردن به خانه آورده می شود.

 برگه کردن چیست؟

 

  دو نیم کردن زرد آلو را جهت خشک کرد ن در گویش محلی برگه گویند  .بعداز دونیم کردن زردالو آنها را روی سبدها گذاشته تا به مرور زمان خشک شده وهسته های شیرین زردالو راجمع اوری وبعداز شستن انها راشکسته همرا با نمک تف داده ودر سبد آجیلهای عید از مغز وپخته(برگه های خشک) این میوه استفاده میشود. 

در داخل هسته مغز آن قرار دارد که طعم برخی از آن شیرین و برخی دیگر تلخ است.

تصویر

 همرو   hemroo

 

کِنِس   kenes  

 

توت:

توت

 درنیمه دوم فصل بهار وباگرم شدن هواشکوفه های  درختان بومی این منطقه نیزجای خود را به میوه ها میدهند یکی ازاین درختانیکه در این موقع از فصل بهار به ثمر مینشیند درخت توت میباشد شاید به جرات بتوان گفت جاذبه درخت توت نسبت به درختان دیگر در جذب افراد به این روستا دو چندان است.

انواع توت دراین منطقه:

  • توت مشهدی
  • توت محلی 


:: موضوعات مرتبط: داستنی ها , دانستنیهای طالقان , ,
:: برچسب‌ها: انواع درختان و میوه های طالقان ,
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : جمعه 1 اسفند 1392
ادرس جدید موچان جلس
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : شنبه 5 بهمن 1392
لیست مهمانهای یک خانم طالقانی برای عروسی
لیست مهمانهای یک خانم طالقانی برای عروسی:

منی ننه جان و مهربان بابا ; منی قشنگه خوار ; منی عاقل برار; منی هنرمند زن برار; منی عزیز عمو ; منی زحمت کش دایی ; منی ماه تیکه خالک ; تخته سربشورده شومار ; خرسه شوپیر ; بمرده شوبرار ; گواله شوخوار ; کفتاله جاری ; با اوشانی تش بیگیته طایفه ...


:: موضوعات مرتبط: داستنی ها , دانستنیهای طالقان , دانستنهای موچان , ,
:: برچسب‌ها: لیست مهمانهای یک خانم طالقانی برای عروسی ,
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : شنبه 4 آبان 1392
نام های خانوادگی اهالی بومی روستای لهران طالقان

از آنجاییکه ترکیب جمعیتی روستا های طالقان بشدت در حال تغییر است ما در اینجا نام های خانوادگی اهالی بومی روستا های طالقان را برای ثبت و ارجاع های بعدی ذکر می نماییم. از آنجاییکه اطلاعات ما ممکن است کامل نباشد از شما تقاضای کمک داریم. برای دسترسی به سایر نام های خانوادگی روستا های طالقان لطفا  در بخش روستاهای طالقان به روستای مربوطه مراجعه نمایید.

نام های خانوادگی اهالی بومی روستای لهران طالقان:

 

  1. انصاری پناه
  2. رضوی
  3. قاسمی
  4. گرشاسبی
  5. لهراسبی


:: موضوعات مرتبط: دانستنیهای روستاهای نزدیک موچان , ,
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : چهار شنبه 1 آبان 1392
اطلاعات کلی در باره روستای لهران

اطلاعات کلی در باره روستای لهران

روستای لهران واقع عرض جغرافیایی ۳۶ ۱۳ ۰۹ و طول جغرافیایی ۵۰ ۳۶ ۱۲   و ۱۸۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا  از روستاهای بخش پایین طالقان از شهر طالقان بوده و از سمت شمال با کوه زرده وله چال از سمت شرق با روستای کش از سمت جنوب با روستاهای تکیه ناوه  و عالی سر و از سمت غرب با روستا ی موچان همجوار میباشد.

مختصری درباره روستای لهران

منطقه طالقان دارای قدمت طولانی و با سابقه ای است که در کتاب های متعددی از آن یاد و مواردی از آثار تاریخی منطقه نیز به ثبت رسیده است.  اما مکان های تاریخی روستای لهران طالقان،عبارتند از تپه باستانی قلعه دیو،قبرستان قدیمی(جیر قبرستان)،درخت چنار،شاهی زری سنگ و کو چشمه

تپه باستانی قلعه دیو
قدمت تاریخی: هزاره اول قبل از میلاد حدود ۳۰۰۰ سال پیش ،ارتفاع از سطح دریا ۱۹۷۰ متر  درشمال روستای لهران تپه منفردی وجود دارد که از نظر شکل ظاهری کاملا" مدور بوده و بقایای معماری   و سفالهایی که در سال های اخیر در اثر عواملی کشف گردیده حکایت از تاریخی بودن آن دارد، ارتفاع     تپه حدودا"۵ متر و قطر آن حدود ۲۰ مترمی باشد.   نمونه های سفال های کشف شده از اهالی که این نقطه را قلعه دیو می نامند،از رنگ های قرمز ،   نخودی رنگ، با خمیر های مختلف و به صورت چرخ ساز یا دست ساز می باشد.

قبرستان قدیمی
قدمت تاریخی:چند هزار سال(از آنجا که در اثر عوامل طبیعی و غیر طبیعی آثار جدیدی در هزاره های    مختلف از این منطقه به دست آمده قدمت مشخصی ذکر نگردیده) ارتفاع از سطح دریا حدود ۱۸۵۰ متر  در جنوب روستای لهران به طرف روستای موچان و با فاصله حدودا"۸۰۰ متری روستا ی لهران قبرستانی  وجود دارد که مردمان بومی با نام جیر قبرستان(قبرستان پایین) از آن نام می برند.که بنا بر تحقیقات و گفته  افراد قدیمی در گذشته دور قبرستان زرتشتیان آن زمان نیز بوده،که آثار سنگ قبر های متعدد و نوشته های  روی آنها گواه این مطلب نیز است ،ضمنا" صحبت ها و گفته های بزرگان که سینه به سینه نقل گردیده  حاکی صحت مطالب فوق است.

درخت چنار  (چنار دار)
مکان دیگری که از آن به عنوان آثار تاریخی یاد کرد درخت چناری با قدمت بیش از ۳۰۰ سال که تقریبا" در   مرکز روستا در کنا جوی آبی که از وسط روستا می گذرد، قرار دارد نام برد. این درخت نظر کرده که تمام  مردمان روستا به نوعی به آن اعتقاد دارند،هیچگاه چوب آن را نمی شکنند و بنا بر روایاتی که قدیمیان  روستا نقل می کنند از گذشته مورد احترام و تقدس بوده و هست.در گذشته در زیر این درخت در جای  مخصوصی چراغی روشن می کردند و در روز هفتم محرم از مسجد محل تا زیر درخت چنار دسته سینه  زنی به راه می انداختند و احترام خاصی به آن داشتند.

شاهی زری سنگ
قدمت: نا مشخص،ارتفاع از سطح دریا حدود ۲۳۰۰ متر  یکی دیگر از مکانهایی که از نظر افراد بومی و منطقه دارای قدمت تاریخی و دارای ارزش معنوی و در  گذشته مو رد تقدس بوده است محلی یا به عبارت صحیح تر نقطه ای در مرتفع ترین نقطه کوه شرتبن  گهره  و در حدود ۸ کیلومتری شمال روستای لهران قرار دارد با نام شاهی زری سنگ یاد می کنند، است.  اما علت تقدس این محل آن است که می گویند گاهی اوقات و به مناسبت های مختلف این نقطه از خود  نوری متساعد می کند که نکته قابل توجه آن که این محل کاملا" روبروی روستای تکیه ناوه و مقبره امام  زاده ابراهیم است و می گویند این نور به این بقعه مبارک تابیده می شود.گواه این مطلب نیز کوه نشینان و  چادر نشینانی که در گذشته جهت دامداری و یا ... در کوه می خوابیدند بارها این نور را با چشم خود دیده  اند و در به صورت داستان و ... در شب نشینی های خود نقل می کردند.  

کو چشمه
در زمانهای قدیم به علت فقدان وجود آب لوله کشی در منازل ، مردم روستاهای کشوراز جمله روستاهای مناطق طالقان بناچار میبایست آب آشامیدنی خود را از چشمه سارها تهیه میکردند. یکی از جزابیتهای مهم روستای لهران وجود چشمه ای بسیار زیبا بنام کوچشمه بوده که مردم روستا ضمن تهیه آب آشامیدنی و در هنگام غروب آفتاب آنجا را محلی برای دید و بازدید روزانه انتخاب کرده و به گفت و شنود می پرداختند. یکی از خاصیتهای جالب این چشمه این است که در تابستان و فصل گرما آب این چشمه سرد بوده و در زمستان و فصل سرما به گرمی میل میکند که حتی در فصل سرما متساعد شدن بخار از آب کاملا ً مشهود است . ضمناً چشمه طوری طراحی و ساخته شده که استفاده آب احشام و دام و طیور را از انسانها متمایز میگرداند. که این مسئله گویای این مطلب است که گذشته های پیشین چقدر به مسئله بهداشت اهمیت قائل می شدند. در مکان کوچشمه دختران لباس فاخر پوشیده و خود را آراسته میکردند تا مورد توجه پسران قرارگیرند. پسران نیز با سوار شدن بر اسب و قاطر وتاخت و تاز در آن محل و گروهی با خواندن آواز ورقص و پای کوبی و یا به هر طریق ممکن برتری خود را نشان دختران میدادند تا بدین وسیله زوج مورد نظر خود را انتخاب کرده و آینده خود را رقم زنند که البته اجهاف نیست اگر بگوییم عامل حدود ۸۰ درصد از ازدواجهایی که در زمان قدیم صورت گرفته وجود این محل بوده است. بدلیل طبیعت و چشم انداز بسیار جالب این محل و عبور رودخانه اصلی روستا که از کنار این چشمه عبور میکند از دیر باز مورد توجه توریسم قرار داشته و است. در فصل بهار صدای بلبلان انسان را مست میسازد و در زمستان صدای خواندن کبک و بلدر چین انسان را از خود بیخود میکند که دیگر نیازی به خوردن مشروبات الکلی نیست !!

 



:: موضوعات مرتبط: دانستنیهای روستاهای نزدیک موچان , ,
:: برچسب‌ها: اطلاعات کلی در باره روستای لهران ,
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : چهار شنبه 26 مهر 1392